Verdensmålene

Frie Fagskoler er som udgangspunkt en bæredygtig skoleform; gennem uddannelse og oplevelser, skabes der grobund for at hver enkelt elev kan skabe det fundament, der er nødvendigt for et godt voksenliv.

I lyset af klimakrisen giver det fortsat mening, at vi som gammel husholdningsskole holder fast i sund fornuft, kendskab til økonomi og forvaltning af ressourcer.

En af måderne at gøre det på, er at inddrage VERDENSMÅL i vores hverdag og vi har valgt at sætte fokus på 3 af de 17 mål:

  • Verdensmål nr. 3: Større trivsel
  • Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion
  • Verdensmål nr. 15: Livet på land

Hvordan afspejler verdensmålene sig i vores hverdag?

Verdensmål nr. 3: Større trivsel

Skolen har udarbejdet et antimobbeprogram, for at øge trivslen blandt alle på skolen. Vi ønsker at vores elever forlader skolen med en sund sjæl og en stærk
personlighed.

Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Eleverne har samarbejdet om, at finde fem gode spareråd til os selv på skolen:

  1. Sluk lyset efter dig
  2. Fyld vaskemaskinen og brug ikke tørretumbler
  3. Sluk for apparater der står på stand by
  4. Sluk for al strøm i E-Sport, når det ikke bruges
  5. Skru ned for varmen og brug varmt tøj

I skolens køkkener bliver rester så vidt muligt brugt, enten til senere servering eller genbruges i nye retter, f.eks. tørt brød blødes op og kommer i dejen til nyt brød, rester af ris kommes i pandekager, rester af middagsretter kommer oven på pizzaen og rester fra salatbaren kommes i gryderetten. I spisesalen guider medarbejderne eleverne til at undgå at tage mere på tallerkenen, end man kan spise og tage mini-portioner, hvis man er usikker på, om man kan lide smagen af dagens ret.

Verdensmål nr. 15: Livet på land

Alle skolens elever og ansatte har været med til at øge biodiversiteten ved at plante træer og planter på skolens grund. Vi vil formidle en glæde ved at se planter blomstre og gro – til at bruge de frugter og grøntsager, vi selv kan dyrke.

Mere viden giver størrelse indblik og forståelse

Som skole forpligter vi os hele tiden på, at træffe de rigtige valg; af hensyn til klima såvel som økonomi. Det betyder, at gamle vinduer udskiftes, taget vedligeholdes og der efterisoleres løbende i det gamle hus.

Men i hverdagen er vi stadig afhængige af, at eleverne også forstår deres rolle i den store familie, som vi bliver, når alt skal hænge sammen i hverdagen. Derfor indgår verdensmålene i vores undervisning og hverdag.