Køkken og kost

Skolens fælleskøkken ledes af Malene Kaisen Nielsen og er en af de vigtigste brikker på skolen, da alle måltider til efterskoleelever, til fagskolens 1. årselever og til fællesarrangementer tilberedes her. I alt er der 6 måltider om dagen, hvor der er fokus på variation, sundhed og mængde. Mellemmåltiderne kan fx være en grovbolle, udskåret frugt eller en lille portion grød.

Lækker madret
Lækre råvarer
Lækker ret

Fagskolens elever er på skift med i køkkenet og hjælper med at gøre klar til hovedmåltiderne hvor de tilbereder mad, rydder af, vasker op og sørger for at holde området rent. Dette foregår i faget “Køkkentjans” som er en læringssituation/et læringsrum. Alle fagskoleelever skal igennem denne opgaver flere gange på skoleåret. Det er her muligt at dyrke det lille fællesskab og der er mulighed for tæt voksenkontakt og samtidig løfte en vigtig fællesopgave. Efterskoleeleverne er et antal gange i løbet af skoleåret med til at sætte morgenmad og aftensmad frem, samt afrydning og opvask efter alle måltider.

Skolen råder desuden over et stort industriundervisningskøkken med plads til op til 14 elever, samt et traditionelt skolekøkken med plads til 12 elever.

Madlavning og kost indgår i efterskolens KUKlinje og er obligatorisk på fagskolen. Derudover indgår kost og madlavning på fagskolen i følgende aktiviteter:

Restaurant

restaurant

Madpakker

madpakker

Kagedysten

kagedysten