Rødding Fri Fag- og Efterskole | Køkken og kost
16465
page-template-default,page,page-id-16465,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Køkken og kost

Skolens fælleskøkken ledes af Britta Moldt og er en af de vigtigste brikker på skolen, da alle måltider til efterskoleelever, til fagskolens 1. årselever og til fællesarrangementer tilberedes her. I alt er der 6 måltider om dagen, hvor der er fokus på variation, sundhed og mængde. Mellemmåltiderne kan fx være en grovbolle, udskåret frugt eller en lille portion grød. Skolen har økologisk bronzemærke, hvilket betyder at 30-60% af råvarerne er økologiske.

Efterskoleelever og fagskolens førsteårselever er på skift med i køkkenet og hjælper med at gøre klar til hovedmåltiderne hvor de tilbereder mad, rydder af og vasker op. Alle elever skal igennem denne opgaver flere gange på skoleåret. Det er her muligt at dyrke det lille fællesskab og der er mulighed for tæt voksenkontakt og samtidig løfte en vigtig fællesopgave.

Skolen råder desuden over et stort industriundervisningskøkken med plads til op til 14 elever, samt et traditionelt skolekøkken med plads til 12 elever.

Madlavning og kost indgår i efterskolens køkkenlinje og er obligatorisk på fagskolen. Derudover indgår kost og madlavning i følgende aktiviteter:

Restaurant

Madpakker til Rødding

Kagedysten